GM е заплашен с глоба от над $1 млрд.

12164
GM е заплашен с глоба от над $1 млрд.

През 2014 г. стартира сервизната акция на General Motors за ремонт на дефектни контактни ключове. Тя обхваща над 30 млн. автомобила по целия свят. Сагата е на път скоро да се разреши в съда, след като Министерството на правосъдието в САЩ заведе дело срещу концерта по подозрения, че GM се е опитал да скрие информация за дефектните части в колите. Според делото висшите мениджъри са знаели за дефекта още през 2009 г., но са си замълчали и не са предприели действия за решаването му.

Резултатът от това е, че към момента има потвърдени 104 смъртни случая, предизвикани от дефектните контактния ключове.

GM произведе 500 милиона автомобила!

Вчера General Motors отпразнува забележително събитие в производството си: от създаването на компанията през 1908 г. над 500 милиона ав...

Преди дни Министерството на правосъдието на САЩ е обвинило концерта GM в престъпна небрежност. Определената сума за това деяние е от над $1 000 000 000. Представители на концерна са се съгласили да сътрудничат на властите, което е предпоставка глобата да се намали и затова не се споменава точна цифра.

Сигурно е, че GM ще го отнесе. Сега въпросът е, дали това ще е рекордна глоба в автомобилната промишленост. „Призът“ се държи от Toyota, която плати $1,2 млрд., след като бе доказано, че компанията е игнорирала жалби на потърпевши, че техният автомобил се е ускорявал неконтролируемо. Част от тези случаи също са завършли със смърт.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com