Ford показа новия S-MAX

31401
Ford показа новия S-MAX

Няколко седмици преди официалния дебют на салона в Париж, Ford показа второто поколение на S-MAX.

На миналогодишното изложение в Женева Ford представи S-MAX Concept, с което подсказа какво да очакваме от серийния модел. А 7-местният MPV използва доста от дизайнерските елементи на фейслифтираните Focus и Fiesta. Забележимите промени засягат хромираната трапецовидна радиаторна решетка и фаровете, което по-скоро навежда на мисълта за определението фейслифт, а не второ поколение, но нека оставя тази формулировка на Ford. Истината е, че промените по дизайна не са съществени.

Новият Focus пристигна предпремиерно у нас

Вчера в „Мото-Пфое“ се състоя ексклузивната предпремиера на новия Focus в България. Родните медии и клиенти са сред първите...

 

Базиран на новото поколение Mondeo, новият S-MAX предлага някои много практични решения като първите в сегмента електрически сгъващи се облегалки на втория и третия ред седалки, както и безконтактното отваряне на вратата на багажника, което видяхме за пръв път при Kuga. Ford е оборудвал автомобила и с нови странични въздушни възглавници отзад, електрически регулирана кормилна колона, предни седалки с масажна функция и охлаждане.

 

Детайли относно задвижването не бяха разпространени, но новият S-MAX вероятно ще се предлага с 2,0-литров TDCI двигател със 118 к.с., куплиран с 6-степенна механична скоростна кутия. Същият мотор ще се предлага и в по-мощни версии със 148 и 177 к.с., които ще се предлагат и с 6-степенната автоматична трансмисия с двоен съединител на Ford.

1,0-литровият EcoBoost на Ford с рекордни продажби

Скоро след безпрецедентната трета поредна титла „Световен двигател на годината“, 1,0-литровияг EcoBoost агрегат на Ford е н...

Моделът ще разчита и на новия бензинов 1,5-литров EcoBoost със 158 к.с., както и на мощния 237 к.с. 2,0-литров EcoBoost. Очаква се, че за пръв път MPV моделът ще се предлага със задвижване на четирите колела.

Продажбите на модела ще започнат от лятото на 2015 г., като стартовата му цена ще е около 30 000 евро.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com