Ford Kuga с най-мощния дизел и повече модерни технологии

59500
Ford Kuga с най-мощния дизел и повече модерни технологии

Ford Kuga се сдоби със значителни промени, вкл. най-мощния дизелов двигател досега.

Подобренията в гамата дизелови и бензинови двигатели на Kuga включват по-ниски СО2 емисии. Kuga се предлага с по-модерни технологии, вече част от стандартното оборудване, които спомагат за намаляване разхода на гориво и емисиите, вкл. автоматична Старт-Стоп система и Активна клапа в радиаторната решетка.

Ford Kuga 2,0 TDCI: Второ поколение и двойно повече (тест драйв)

Не беше отдавна времето, когато смятахме, че европейският автомобилен пазар е център на вселената. Изискванията на клиентите ставаха вс...

2.0-литровият дизелов TDCi двигател на Ford задвижва 83% от автомобилите Kuga, продавани на 20-те основни европейски пазара през първите 9 месеца на 2014 г. Сега Ford е увеличил мощността на двигателя със 17 к.с. до 180 к.с. и максималния въртящ момент от 340 Нм на 400 Нм. Този двигател ще осигури най-добрата досега теглителна сила на Kuga, особено в комбинация с Интелигентната 4х4 система на Ford, избирана от повечето клиенти.

Ford въвежда в Kuga и новия си 1,5-литров бензинов EcoBoost двигател, намалявайки СО2 емисиите от 154 на 143 г/км – подобрение от над 7% спрямо досегашния 1.6-литров EcoBoost двигател. Ford ще предлага също и 2.0-литровия TDCi със 120 к.с. и 122 г/км СО2 емисии – подобрение от 12%.

Технологията на Ford SYNC с AppLink позволява на водачите да управляват гласово апликациите си, като не отделят очи от пътя и ръцете – от волана. Апликациите включват Spotify, ADAC, Audioteka, AUPEO!, DIE WELT, Cyclops, Glympse и Radioplayer.

Допълнително към автопилота с ограничител на скоростта, предлагащ се стандартно, Kuga вече е налична с адаптивен темпомат със Системата за превенция на сблъсъци, която предупреждава водача, ако шофира твърде близо до предния автомобил. Друга стандартна технология е Системата за следене налягането на гумите, която предупреждава, ако някоя гума започне значително да спада по време на пътуването. Другите налични технологии включват Хендсфри отварянето на багажника, Системата за следене на мъртвия ъгъл, Системата за активно спиране в града, Системата за спазване на лентата, Системата за предупреждение за напускане на лентата, Автоматични дълги светлини, Системата за помощ на водача и Системата за разпознаване на пътните знаци.

Ford със 7,8% ръст на продажбите в Европа до момента

Продажбите на Ford в Европа се увеличиха рязко през септември – избутвайки пазарния дял на марката до тригодишен връх – всл...

Kuga вече се предлага и с нови металикови цветове Ruby Red, Magnetic и за първи път в автомобил Ford – Tiger Eye, както и с новия интериорен цвят Medium Light Stone. Опционален боди кит подобрява още повече визията на автомобила.

Продажбите на Kuga в Европа са се увеличили с 33% на годишна база през първите 9 месеца на 2014. От януари до септември Ford е продал над 63 000 автомобила Kuga на 20-те си основни пазара – спрямо 47 600 бройки през същия период на 2013 г. Това рефлектира в ръст от 20% на пазарния дял на Kuga в сегмента на компактните SUV автомобили до 8.3%, от 6.9% между януари и август 2014 г.

От представянето на новата Kuga в Европа през 2012 г., над 200 000 автомобила са произведени в заводите на Ford във Валенсия, Испания и Елабуга, Русия. Продажбите на Kuga в Русия са се увеличили с 97% на годишна база през 12-месечния период от октомври 2013 до септември 2014 г.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com