Ferrari възражда името Dino?

14439
Ferrari възражда името Dino?

Според Autocar, Ferrari Dino се подготвя за сензационно завръщане под формата на купе с централно разположен V6 двигател и ценови диапазон около 150 000 паунда.

В процес на разработка е наследник на легендарния Ferrari Dino, а „снимката“, която виждате, е дело на Autocar. Британското издание твърди, че е въпрос на време да видим Dino с би-турбо V6 двигател. След четири десетилетия отсъствие от сцената, за завръщането на Dino подсказва самият Серджо Маркионе, който пред Autocar заявява, че въпросът за възраждането на името Dino „не е дали, а кога.“

Със сигурност едно от най-емблематичните имена, Dino се използва за V6 и V8 модели през 60- и 70-те години, когато Ferrari иска да предложи по-достъпни, но не по-малко желани автомобили, с което да увеличи продажбите си.

Ferrari 488 GTB идва с турбо и 670 „коня“

Преди седмица Ferrari загатна за нещо ново от своята „конюшня“, което ще бъде вързано на щанда на марката в Женева, където ...

Маркионе настоява, че Ferrari няма планове съществено да увеличи производството си, като така да влезе в по-ниската ценова категория, нито пък да лансира суббранд, какъвто е случаят с първоначалното лансиране на емблемата Dino през 1968 г.

“Може да произведем мощно 500 к.с. Ferrari, но то няма да е евтино Ferrari,” казва той. “Марката е уникална и трябва да бъде пазена. Винаги бих предпочел да произведа 500 коли по-малко от търсенето на пазара, отколкото 500 повече. Не трябва да си играем с очакванията на клиентите спрямо Ferrari като ексклузивен бранд.”

Tези коментари поставят въпроса къде би се позиционирал Dino в настоящата гама на марката: California T, 488 GTB, F12 и FF. Едната опция би била като радикален заместител на California T купе-кабриолет, чието ново поколение трябва да се появи през 2018 г. Това е модел, който донесе нови клиенти на компанията, които търсят по-достъпни купе-кабриолет GT автомобили. От тази гледна точка е малко вереятно California T да бъде изместен от Dino. По-вероятно е той да се появи като пети модел в гамата, давайки възможността на клиентите да изберат по-традиционно Ferrari спортно изживяване, но на същата цена.

Но докато пуска ценови паралел с California T, Dino ще заложи на историческото си наследство и ще е истински спортен автомобил с централно разположен двигател, а не с предноразположен мотор като при California T.

Ferrari Sergio в чест на Серджо Пининфарина

Ferrari представи серийната версия на концепцията Pininfarina Sergio, проектирана в чест на Серджо Пининфарина, чието дизайнерско студи...

Такъв модел би застанал в директен двубой срещу Porsche 911 GT3 RS. Очакванията са, че той ще се задвижва от V6 двигател и две турбини.

Това би бил логичен ход, тъй като Евро 6 е стъпил на врата на всеки производител, дори и на този на Ferrari. Компанията вече внедрява старт/стоп система в моделите си, а California T и 488 GTB разчитат на турбо двигатели, като дори двигателят на 488 GTB бе намален като работен обем. Той е 3,9-литров V8 с две турбини, а не е атмосферният 4,5-литров V8 от 458 Italia, но въпреки това е по-мощен и значително по-екологичен.

Подобен автомобил, с подобен двигател би позволил на Ferrari да застане срещу все по-разрастващата се конкуренция в сегмента на малките супер спортни автомобили, където се е настанил споменатият вече 911 GT3 RS, но и Aston Martin V12 Vantage S, McLaren 570S и задаващият се Mercedes-Benz GT Black Series.

На своя страна ще има и преимуществото да носи името на по-големия син на Енцо Ферари – Алфредо „Дино“ Ферари, който умира само на 24 години от мускулна дистрофия.

Това е върховното Ferrari FXX K

Очаквахме го да се появи под името LaFerrari XX, но това, че носи името FXX K няма никакво значение. От значение е само фактът, че това...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com