Ferrari F12 Speciale ще олекне с 200 кг и ще напомпа 30 к.с.

7194
Ferrari F12 Speciale ще олекне с 200 кг и ще напомпа 30 к.с.

Стриктна диета и качване на голяма мускулна маса до 760 к.с. за хардкор версията на V12 супер купето на Ferrari. Това е визията на Autocar как ще изглежда F12 Speciale.

Според Autocar, чийто рендър виждате, това няма да е лимитирана серия, а сериен модел по подобие на 458 Speciale. Стандартната F12 Berlinetta също ще продължи да се произвежда.

Според британците F12 Speciale ще тежи с до 200 кг по-малко от стандартния модел (т.е. около 1430 кг) и мощността на 6,2-литровия V12 двигател ще бъде увеличена от 730 на 760 к.с.

Започва изграждането на Ferrari Land

Ferrari Land са приближава до реалността, след като Артуро Мас-Сарда, Президент на курорта PortAventura, Маурицио Аривабене, тим шеф на...

Ако това се случи, то съотношението мощност-маса ще скочи от 447 к.с. на тон на 531 к.с. на тон. Това не само ще му даде голямо предимство пред основния му конкурент Lamborghini Aventador LP750-4 Superveloce (485 к.с. на тон), но ще го изравни по този показател с Porsche 918 Spyder.

Не е ясно какви мерки са взети, за да се свалят толкова много килограми от F12 – над два пъти повече (95 кг) от спестеното при тунинговането на 458 Italia в 458 Speciale.

Очаква се окачването и кормилната система на модела да бъдат специално настроени, като промени ще има и по системите за стабилност и безопасност, за да бъде адаптиран автомобилът както към пистата, така и към пътя.

Много е вероятно F12 Speciale да се превърне в един от най-емблематичните модели на Ferrari, тъй като той може да се окаже последният модел с атмосферен двигател. Двата V8 модела на Ferrari – California T и 488 GTB – са с принудително пълнене, а в Маранело ясно заявиха, че бъдещите V12 модели ще бъдат подпомагани от хибридни системи и електромотори.

Ferrari възражда името Dino?

В процес на разработка е наследник на легендарния Ferrari Dino, а „снимката“, която виждате, е дело на Autocar. Британското...

Очакванията са, че F12 Speciale ще дебютира на автомобилния салон в Женева в началото на 2016 г.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com