Ето го новото поколение на Opel Astra

25694
Снимки:

Новата Astra с до 200 килограма; идва с първите в сегмента интелигентни матрични изцяло LED светлини IntelliLux LED

По-рано днес неофициално изтекоха снимките на новата Astra, което принуди Opel да изтегли онлайн дебюта на Astra K със седмица по-рано от предвиденото. Ето я сега и официално – Opel Astra K.

Досега 24 милиона компактни модела Kadett и Astra са напуснали производствените линии. А сега Opel е готов да добави нова страница в историята на своя бестселър. Opel Astra ще чества световната си премиера пред публика на Международното автомобилно изложение във Франкфурт тази есен (от 17 дo 27 септември).

Opel Astra: Изкуството да се маскираш

Това състезание е вечно – надпреварата между автомобилните производители и фотографите-шпиони. Едната страна прави всичко по сили...

 

Фантастичната концепция Monza, показана през 2013 г. на изложението във Франкфурт е образецът за подражание за единадесетото поколение на компактния автомобил на Opel. В зависимост от модела и нивото на оборудване Astra ще бъде до 200 килограма, но най-малко 120 килограма по-лека от предшественика си. Напълно новата автомобилна архитектура играе огромна роля в понижаването на теглото. Само теглото на каросерията е снижено с 20% от 357 на 280 килограма. Допълнително към това мерките свързани с ходовата част са допринесли за намаление на теглото с още 50 кг; това включва употребата на високоякостни и ултра високоякостни олекотени стомани, компактни подрами, както и преден и заден мост с намалено тегло.

 

Светкавицата на Opel в централната част на хромираната предна лайстна върху решетката и характерните прецизни извивки като острието в края й, правят новата Astra незабавно разпознаваема като част от семейството на Opel. Предните светлини преливат в радиаторната решетка, формирайки графично единство на композицията. Особено значим стилистичен елемент е третата колонка, създаваща впечатление, че покривът сякаш плува. Играта на светлини и сенки се подчертава от хоризонталния напречен елемент над марковото лого свързващ задните светлини.

Astra не само изглежда по-малка - тя е по-малка. С дължина от 4.37 метра тя е с почти пет сантиметра по-къса от предшественика си, а с височината от 1.46 метра е също и 2.6 сантиметра по-ниска. Размерите очевидно са оказали влияние и върху аеродинамиката и ефективността – новата Astra има коефициент на обтекаемост под 0.30.

Новата Opel Astra ще е с IntelliLux матрични LED светлини

Интелигентната осветителна система на бъдещето ще направи своята премиера в новото поколение Opel Astra на Международното автомобилно и...

Междуосието може и да е намалено с два сантиметра, но размерът на вътрешното пространство е увеличен. В комбинация със седалките с нова конструкция, пътниците в задната част на автомобила се радват на 35 милиметра допълнително пространство за краката. Освен това разстоянието между предните и задните седалки също е увеличено, а това подобрява комфорта при пътуване и усещането на простор.

 

Под капака на всяка нова Astra може да бъде намерен някой от абсолютно новите двигатели. Мощностният диапазон се простира от 95 к.с. дo 200 к.с.

Дизеловият 1.6 CDTI в няколко версии на максимална мощност, започващи от 95 к.с. покриват избора на дизелови предложения, докато 1.0 ECOTEC Direct Injection Turbo (105 к.с.) е базовото бензиново предложение. Акцент в портфолиото от двигатели на Astra е напълно новият 1.4 ECOTEC Direct Injection Turbo, четирицилиндров агрегат от същото поколение на по-малкия, но въпреки това мощен еднолитров, трицилиндров двигател. Изцяло алуминиевият двигател ще направи дебюта си с мощност от 145 к.с. Двигателят достига много рано до максималния си въртящ момент от 250 Нм. Максималната мощ е налична между 1800 и 4000 оборота. Благодарение на своята конструкция новият 1.4 ECOTEC Direct Injection Turbo също спомага за намаляване на теглото на автомобила. Само алуминиевият блок на двигателя е с десет килограма по-лек от стоманения на настоящия 1.4-литров турбо мотор.

 

Opel е лидер при внедряването на Android Auto и Apple CarPlay

От това лято Opel ще започне да предлага възможности за интеграция на функциите на смартфоните с Apple CarPlay и Android Auto в моделит...

Всички нови модели възприемат един важен принцип: Opel „демократизира“ технологиите и иновациите от по-високите сегменти, правейки ги по-достъпни. Следващото поколение Astra е първият нов модел на Opel, който ще се предлага с асистента за персонална свързаност и услуги Opel OnStar още от самото си представяне. Opel OnStar предлага на клиентите широка гама от услуги в областта на безопасността и комфорта. В допълнение, новото поколение инфоразвлекателна система IntelliLink също ще отбележи своя дебют в Astra. Тъй като е съвместима с Android Auto и Apple CarPlay, тя ще осигурява възможност за пренасянето на света на смартфона във вашия автомобил.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com