Електромобилът Visio.M е университетска разработка

32436
Електромобилът Visio.M е университетска разработка

Кога ще настъпи, не съм сигурен. Сигурен съм обаче, че бъдещето (поне в Европа) принадлежи на електромобилите. Причината е, че тази индустрия се сочи като основен виновник за замърсяването на атмосферата, без да се говори за въздухоплаването например. Но да не задълбаваме, важното е, че тази концепция, дело на Technische Universität München (TUM), демонстрира, че електромобилите не трябва задължително да са скучни. Концептът Visio.M ще бъде представен на изложението eCarTec 2014.

 

Renovo Coupe: нова електрическа бегачка

Без съмнение най-големият коз на Renovo Coupe е външният му вид. Ретро визията му обаче е съчетана с най-модерните технологий, излизащи...

Visio.M concept е съвместна разработка между TUM и експерти от индустрията. Екстериорът е стилен и компактен, но 2-местното купе е доста постно като дизайн. Виждаме дигитален приборен панел, срязан волан и регулируем инфотейнмънт дисплей.

 

Задвижването се осигурява от 13.5 kWh литиево-йонна батерия, захранваща електромотор, генериращ 20 к.с. (15 kW). Tова е далеч от впечатляващ показател, но той позволява на модела да развива максималните 120 км/ч и да изминава до 160 км с едно зареждане. Когато батерията се изтощи, тя може да се презареди за приблизително четири часа в 230 V контакт.

 

Rimac ще произвежда мощния 1088 к.с. електромобил

Хърватската компания Rimac Automobili е намерила средства да започне производството на мощния 1088 к.с. електромобил Rimac One. В него ...

За да извлекат този впечатляващ пробег от тази малка батерия, инженерите са се постарали да направят Visio.M възможно най-лек. С тази цел е конструиран монокок от въглеродни влакна, подсилен с пластмаса. Стъклата са поликарбонатни. В резултат на това теглото на концепцията е само 450 кг, когато от борда се свалят батериите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com