Ексклузивна предпремиера на новото Volvo XC90

20239
Ексклузивна предпремиера на новото Volvo XC90

Автомобилът идва за първи път на Балканите. Представен бе с виртуална технология – Oculus rift. Всеки може да види модела на живо на 04 април в Rainbow plaza.

Изцяло новото Volvo XC90 дойде ексклузивно в България. Автомобилът може да бъде видян за първи път на Балканите само на 04 април в София – зала Rainbow plaza. Предпремиерата на дългоочакваното Volvo бе съпроводена с виртуалната технология Oculus rift, а революционният интерфейс на скандинавския SUV ще се презентира чрез уникален по рода си HMI дисплей.

 

Половината квота на Volvo XC90 за 2015 г. в България е продадена

„Мото-Пфое“ продаде половината квота на изцяло новото Volvo XC90 за 2015 г., броени дни след като разпространи официално це...

Подготвяно в продължение на три години и част от инвестиционна програма на стойност 11 милиарда долара, изцяло новото XC90 бележи началото на нова глава в историята на Volvo. Изцяло новата SPA технология на шведския производител позволява на компанията да създаде един наистина страхотен като визия и като технологии SUV. До момента за модела има около 30 000 поръчки, като 30 са от България, без клиентите да са виждали автомобила на живо. А той изглежда наистина страхотно, а интериорът му е поразителен.

 

Изцяло новото XC90 предлага най-всеобхватния и технологично усъвършенстван стандартен пакет за безопасност, наличен в автомобилната индустрия. Той включва две технологии за безопасност, приложени за първи път в света: пакет за защита от внезапно напускане на платното и система за автоматично спиране на кръстовище. При внезапно напускане на пътното платно изцяло новото Volvo XC90 отчита случващото се и предните предпазни колани се затягат, за да бъдат пътниците в изправено положение. За да се предотвратят травми на гръбначния стълб, между седалката и рамката й е внедрена функционалност за абсорбиране на енергията. Тя смекчава вертикалните сили, които могат да възникнат, ако автомобилът направи по-твърдо приземяване.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ПЪРВИ НОВИЯ VOLVO XC90, А НА ЖИВО ТОВА МОЖЕ ДА НАПРАВИТЕ НА 4 АПРИЛ В „РЕЙНБОУ ПЛАЗА“

Изцяло новото XC90 е първият автомобил в света с технология, която осъществява автоматично спиране, ако водачът завие пред бързо приближаващо превозно средство. Това е често срещан сценарий по натоварените градски кръстовища, както и по магистралите, където разрешената скорост е по-висока.

Volvo продаде 1927 автомобила XC90 само за 47 часа

Първата партида автомобили от новото поколение Volvo XC90 бяха продадени само за 47 часа. В сряда точно в 16:00 ч. източно-европейско в...

Тези нови технологии в новото XC90 приближат значително Volvo до тяхната голяма цел - през 2020 г. - никой да не загине или да не претърпи сериозно нараняване при пътен инцидент с нов Volvo автомобил.

 

Интериорът на XC90 е най-луксозният, проектиран досега за автомобил на Volvo. Най-забележителната му черта е конзолата за управление със сензорен екран, подобен на таблет, която формира основата на една изцяло нова система за управление в самия автомобил. Тази система е на практика лишена от бутони и представлява изцяло нов начин, по който водачите да управляват автомобила си и да използват широк набор от интернет-базирани продукти и услуги. Също така тя допринася и за създаването на интериор, който е модерен, просторен и подреден.

Новото XC90 предлага гама от двулитрови четирицилиндрови двигатели Drive-E, които до един предоставят изключително съчетание от ефективност и икономия на гориво.

На върха на XC90 гамата е Twin Engine, който съчетава двулитров четирицилиндров двигател с механичен и турбокомпресор с електрически мотор. Той предлага несравнима комбинация от мощност и екологичен работен режим: около 400 конски сили и въглеродни емисии около 60 г/км.

Volvo XC90 в детайли

Подготвян в продължение на три години и част от инвестиционна програма на стойност 11 милиарда долара, изцяло новото XC90 бележи начало...

Снимки: Христо Петров

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com