Ейдриън Нюи работи с Aston Martin по върховен автомобил

10347
Ейдриън Нюи работи с Aston Martin по върховен автомобил

Легендарният Ф1 дизайнер, заедно с Aston Martin, работи по създаването на ултра спортен автомобил, който да конкурира McLaren P1 GTR и Ferrari FXX K. Най-после. Очаква се творението да се продава към 2018 г.

Това разкритие идва дни, след като се заговори, че Aston Martin и Red Bull Racing, настоящият работодател на Нюи, са провели разговори за потенциално партньорство във Формула 1. Става въпрос за сделка, при която Red Bull ще получат задвижващата система на Mercedes-Benz, но брандирана Aston Martin, тъй като германският концерт е собственик на част от акциите на британската компания.

Aston Martin изригна с бруталния Vulcan

Чудовището, наречено Vulcan, е предназначено за пилотиране единствено на писта, където да се изправи срещу най-добрите в бранша. На Vul...

Работата на Нюи, според Autocar, е част от партньорство между Aston Martin и Red Bull Technologies. Според източнниците на изданието, партньорството не означава автоматично, че двете страни ще работят заедно във Ф1, тъй като Red Bull Racing и Red Bull Technologies са отделни компании в цялата империя. Но там, където има дим, обикновено има и огън. А това може да ни накара да предположим, че е много вероятно Aston Martin и Red Bull да работят заедно във Ф1, още повече, че Mercedes-Benz вече заяви готовността си да доставя своята задвижваща система на Red Bull.

След като Autocar се свързва с говорителя на Aston Martin, той отказва коментар. Но Хелмут Марко, големият човек в Red Bull Racing, индиректно потвърди тезата на Autocar по време на GP на Великобритания. Запитан дали Red Bull може да обедини усилия с Aston Martin във Формула 1, Марко заяви пред Speedweek.com: "Има разговори с Aston Martin, но по други проекти.“

По време на Фестивала на скоростта в Гудууд, шефът на Red Bull Racing, Кристиян Хорнер потвърди, че Нюи работи по уличен модел, добавяйки, че е било неизбежно Red Bull да не направят сериен модел. След четири световни титли и такъв гений в екипа си... дори се забавиха прекалено много.

Не се знае нищо за проекта към момента освен, че Нюи иска да конструира автомобил, който да бъде определят като върховният автомобил по рода си. Вероятно това можа да е автомобил, предназначенн само за шофиране на писта, какъвто е случаят със споменатите в началото два модела. Но по-вероятно е това творение да бъде сертифицирано за улична употреба, тъй като Нюи иска да остави свой автомобилен завет, както това преди много години вече направи Гордън Мъри с уличния McLaren F1.

И Aston Martin DP-100 Vision атакува Gran Turismo 6

Днес, по време на Фестивала на скоростта в Гудууд, бе представен Aston Martin DP-100 Vision Gran Turismo, чийто виртуален дебют в Gran ...

На снимката: Aston Martin Vulcan

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com