Цената на новата Opel Astra стартира от 29 925 лв.

63083
Цената на новата Opel Astra стартира от 29 925 лв.

Новият модел може да се похвали и с много нисък разход на гориов, благодарение на новото поколение шептящ дизелов двигател, чийто среден разход е сведен до едва 3,4 л/100 км.

Новият базов двигател на Astra е трицилиндровият 1.0 ECOTEC Direct Injection Turbo със 105 к.с., който направо превръща новата звезда на Opel в екологично най-чистия и най-икономичен модел с бензинов двигател в компактния клас със среден разход на гориво едва 4,2 л/100 км и емисии на CO2 от 96 г/км в комбинация със система Start/Stop и автоматизираната трансмисия Easytronic 3.0. За почитателите на дизеловите двигатели новият модел предлага гама от три версии на новото поколение "шептящ дизел" 1.6 CDTI с максимална мощност от 95 к.с. до 136 к.с., всички от които в съчетание с шестстепенната механична предавателна кутия изразходват средно по-малко от 4,0 литра гориво при смесен цикъл на движение, а най-икономичният към момента агрегат се задоволява с едва 3.4 литра на 100 километра пробег (90 г/км CO2).

Новият Opel Astra представя за първи път в компактния сегмент на пазара изцяло матрична система с LED елементи на предните светлини – технология, която до момента се предлага само при някои модели от луксозния клас. Цената на системата е наистина сензационна – Opel предлагат своята революционна адаптивна система на светлините IntelliLux LED®  на цени от 1 880 лева (всички цени са препоръчителни с включен ДДС за пазара в България), което е с 275 лева по-ниско от ценовото равнище на системата BiXenon AFL+ при предишното поколение на модела. Новата Astra е също и първият автомобил, който излиза на пазара с високотехнологичната услуга Opel OnStar, като първоначално ще се предлага в 13 страни от Западна Европа. Личният мобилен асистент предлага постоянна връзка с глобалната мрежа и богата гама услуги за притежателите на Astra, изпълнявайки ролята на техен личен ангел хранител 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, 365 дни в годината. Новото поколение на Astra ще предложи и предимствата на последната генерация инфоразвлекателни системи IntelliLink. Новата R 4.0 IntelliLink, която разполага със 7-инчов сензорен екран и позволява пълна интеграция на голяма част от функциите на личния смартфон чрез Apple CarPlay и Android Auto. Новото поколение ергономични седалки на Opel, изпитани и получили сертификат за одобрение от независимите експерти по ортопедично здраве от германската организация AGR (Инциатива за подобряване на ортопедичното здраве на гърба), са друг важен акцент и предимство на новия модел. Продължавайки своите традиции в създаването на най-добрите и достъпни за широк кръг потребители инженерни и ергономични решения в областта на седалките, Opel предлага ергономичната седалка за водача на цена 780 лева над цената на обикновените кожени седалки.

Opel направи супер комфортни седалки за новата Astra

Независимите експерти от AGR (Инициатива за подобряване на ортопедичното здраве на гърба) потвърдиха официално със сертификат, че ергон...

Цената на базовата версия на Astra с трицилиндровия 1.0 ECOTEC Direct Injection Turbo (5-степенна механична скоростна кутия) е 29 925 лева при богато стандартно оборудване, включващо: електронна стабилизираща програма ESPplus с ABS и асистенция при потегляне по наклон, LED дневни светлини, климатична инсталация, електрическо задвижване на прозорците и регулиране на външните огледала, система отчитаща налягането в гумите, шест въздушни възглавници и много други.

Дизеловата гама на новото поколение се покрива изцяло от трите версии на „шептящия дизел” 1.6 CDTI, чиято мощност започва от 95 к.с. Цените за базовия дизелов вариант започват от 32 465 лева – с 1055 лева по-ниско от ценовото равнище на актуалната базова дизелова версия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com