Cadillac показа мощния 640 „коня“ CTS-V

45843
Cadillac показа мощния 640 „коня“ CTS-V

Cadillac CTS-V има високи цели, които обаче трудно ще бъдат постигнати на европейския пазар. Моделът, който официално ще бъде представен по време на Северноамериканското автомобино изложение през януари (NAIAS), има за конкуренти BMW M5 и Mercedes E63 AMG. Срещу именитите си конкуренти американецът вади 6,2-литров V8 двигател с принудително пълнене, от който са извадени 640 к.с. и 855 Нм. Агрегатът е вързан за 8-степенна автоматична трансмисия, позволяваща на седана да ускорява до 96 км/ч от място за 3,7 секунди, като максималната му скорост е впечатляващите 322 км/ч.

 

Нова американска мечта от Cadillac

След като бе частично показан по-рано тази седмица, Cadillac официално разкриха новия си CTS в навечерието на премиерата му по време на...

Що касае дизайнът, седанът предлага аграсивна предница с големи въздухозаборници. Карбоновият капак на двигателя е вентилиран, открояват се цепещия въздуха сплитер, но основните елементи са радиаторната решетка и дневните светлини, разделени на две части: единият блок е във фара, а другият – в бронята. Отзад виждаме по-раздути калници, аеродинамични странични ризи и спойлер, естествено. Двете двойки ауспуси са повече от атрактивни, а 19-инчовите ковани алуминиеви джанти са обути с Michelin Pilot Super Sport гуми.

Ако това е недостатъчно на някого, компанията ще предлага и пакет Carbon Fiber, който ще включа „по-агресивен преден сплитер, по-големи отвори на предния капак, заден дифузьор и спойлер."

 

За да може да устоява на големите натоварвания, инженерите са увеличили скруктурната здравина с 25%. Добавено е спортно окачване, подобрена кормилна система и електронен диференциал с ограничено приплъзване. Системата Magnetic Ride Control е доразвита, а за спирането се грижат Brembo спирачни дискове. Добавена е и система Performance Traction Management със „състезателни настройки“, предлагаща четири режима: Tour, Sport, Track и Snow.

Потвърдено! Cadillac ще направи лимузина

  Изпълнителният директор на General Motors Дан Акерсън потвърди плановете на компанията за нов седан, който ще бъде позициониран...

 

Купето идва от CTS моделът, като са добавени по-спортни седалки, тапицирани с кожа и микрофибърна тъкан, и 12,3-инчов дигитален приборен панел. Автомобилът е снабден и с CUE инфотейнмънт система, Bose аудио система и Performance Data Recorder.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com