Бутоните в колите на Audi постепенно ще изчезнат

32745
Бутоните в колите на Audi постепенно ще изчезнат

Проф. д-р Улрих Хакенберг, директор на отдела за техническо развитие в Audi, разкрива пред Automobile Magazine, че противоречивият интериор на концепцията Prologue оформя нещата за развитието на дизайна и технологиите, които ще завладяват интериорите на бъдещите модели на компанията.

Хакенберг заявява, че бъдещите модели ще имат по-малко (и дори нула в даден момент) бутони и превключватели. Докато тенденцията за намаляването на броя им тече от няколко години, Хакенберг е уверен, че няма да е далеч денят, когато всичко в интериора ще се контролира посредством сензорни екрани, а традиционните бутони ще изчезнат.

Audi Prologue демонстрира новия дизайнерски език на марката

Дългоочакваният концептуален Prologue най-после бе разкрит, за да ни покаже в каква посока ще поеме дизайнът на марката. Prologue е еле...

Докато 2015 Audi TT използва цифрово приборно табло с интегрирани MMI функции, Хакенберг заявява, че тази технология няма да бъде пренесена във всички модели. Той отказва да даде подробности, но намеква, че седаните и кросоувърите ще продължат да имат отделно приборно табло и инфотейнмънт система.

Другото интересно, което разкрива Хакенберг, касае автономната технология за управление на автомобила, чието развитие продължава с пълна сила. В този процес специалистите открили, че водачът се нуждае от до 10 секунди, за да поеме контрола върху колата, ако възникне проблем с автономната система. Това крие потенциална опасност, тъй като за подобен промеждутък от време може да се случат много неща.

Audi търси решения в момента и едно от тях обхваща два компютъра, които да следят сензорите на автомобила и да предвиждат какво ще се случи. Ако двете системи нямат съгласие по между си, те ще подканят водача да поеме контрола. Това звучи сложничко, но се предполага, че сисетмите ще могат да дадат аванс на водача, който да е достатъчен да поеме контрола преди нещо лошо и непредвидено да се случи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com