BMW ще започне разгръщане на Plug-in технология в гамата си

25605
BMW ще започне разгръщане на Plug-in технология в гамата си

Баварската гама хвърля яснота около Plug-in хибридното си задвижване, което е начин да ни каже, че започва разгръщането на тази задвижваща технология в моделната палитра на BMW.

Прототипът BMW Серия 3 Plug-in хибрид ни позволи да видим как четирицилиндров бензинов двигател от новото семейство Efficient Dynamics с технология TwinPower Turbo е комбиниран с електрическо задвижване. Това позволява постигането на динамични характеристики на нивото на обичаен шестцилиндров модел на BMW Серия 3 при значително понижен разход на гориво. Системната мощност на Plug-in хибридното задвижване е около 245 к.с. Максималната стойност на въртящия момент достига до около 400 Нм. Благодарение на тези стойности и на добре осезаемата функция Boost на електромотора при ускорение се постига интензивна динамика на управлението при движение във всекидневието. Средните стойности на разхода на гориво и емисиите на СО2 са около 2 л/ 100 км. и около 50 г/ км. Възможно е чисто електрическо движение при скорост до 120 км/ч и пробег около 35 км.

BMW X4 xDrive30d: Златна жила (тест-драйв)

Феновете на BMW са издигнали в култ своята любима марка. Екстремистите сред тях правят черна магия и анатемосват всичко, различно от ...

BMW Серия 3 Седан осигурява идеалните предпоставки за разработката на особено динамичен и в същото време ненадминато ефективен Plug-in хибриден автомобил. Дори и с конвенционалното задвижване с двигател с вътрешно горене моделът поставя стандарти по отношение на спортния дух и ниския разход на гориво в премиум сегмента на средния клас. За това допринасят и интелигентната олекотена конструкция, най-добрата аеродинамика в сегмента и всеобхватните серийни технологии на BMW EfficientDynamic. Използваното при прототипа на BMW Серия 3 Plug-in хибрид задвижване с двигател с вътрешно горене е базирано на отличения два пъти с „International Engine of the Year Award“ четирицилиндров бензинов двигател с технология TwinPower Turbo. Електромоторът, както и управляващата електроника са заимствани директно от технологията BMW eDrive, използвана серийно при моделите BMW i3 и BMW i8. Електромоторът се захранва с енергия от литиево-йонна батерия.

Задвижващият момент на двата двигателя на прототипа на BMW Серия 3 Plug-in се пренася към задните колела от осемстепенна трансмисия Steptronic, която също като моделите на BMW с конвенционално задвижване има допълнителен принос за ефективния характер на цялата задвижваща система. Днес възможната интеграция на Plug-in хибридна система последователно се взима под внимание при разработката на новите модели на марките BMW и MINI.

Специфичен за Plug-in хибрида е режимът MAX eDrive, който се активира с натискане на бутон и позволява чисто електрическо движение при нулеви локални емисии. Също така може да бъде избран и режимът SAVE Battery. Той позволява целенасочено съхраняване на резервите от енергия в батерията респективно повишаването им, когато зарядът е спаднал под 50 %. При необходимост тази енергия може да бъде ползвана за онази част от маршрута, която преминава през града.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com