BMW представи визията си за лимузината на бъдещето

56910
Снимки:

BMW Vision Future Luxury е демонстрация на дългосрочна визия на марката за бъдещето на модерния лукс.

„Иновативните технологии са естествена и неразривна част от разбирането за лукса в бъдеще. Те позволяват новаторско, луксозно изживяване с множество фасети – под формата на интелигентна олекотена конструкция, иновативно оформление на интериора или напълно нов дизайн на потребителския интерфейс“, обяснява Карим Хабиб, ръководител на BMW Design.

BMW революционизира с лазерните си фарове за i8

Лазерните светлини на BMW ще отбележат своята световна премиера през есента на 2014 година. Високоефективните светлинни източници за пр...

 

Този стремеж се откроява особено силно в интериора. В същото време оформлението му е визуално изражение на иновативните технологии. Така например интелигентната олекотена конструкция на BMW Vision Future Luxury е представена посредством дизайнерския принцип „subtractive modelling”: при него формата и функционалността на всеки компонент се изработват една многопластова структура, съставена от различни слоеве и материали. В основата е фина карбонова тъкан. Над нея е разположена функционална равнина т. нар. User Interface, индикатори и контролни уреди, светлинна функция и др. Следва още една структурна повърхност от алуминий за допълнителна стабилност. Накрая, повърхностни слоеве от дърво и кожа осигуряват уют и топлина. В зависимост от това кой материал и каква функция са търсени на определено място в интериора, композитната структура се „фрезова” до нужната дълбочина. Това води до значително понижаване на общото тегло.

 

Формата на арматурното табло и на елементите на User Interface са свързани неразривно. Комбинацията на три свързани помежду си дисплеи осигурява типичната за BMW ориентация към водача. Триизмерните изображения визуално продължават линиите на арматурното табло в повърхностите на индикаторите. Върху левия дисплей водачът получава всички важни за пътуването данни, по средата върху свободно програмируем комбиниран уред се изобразяват километража, оборотомера и допълнителна информация, както и променяща се в зависимост от ситуацията актуална информация. Върху десния дисплей т. нар. Driver Information Display, водачът ползва за функции свързани с Infotainment. Благодарение на Voice Command водачът може да управлява всички тези функции и чрез гласови команди.

BMW M4 Cabriolet ще бъде представен в Ню Йорк

С новото M4 Кабриолет BMW M GmbH разширява палитрата от модели на легендарния спортен автомобил с още един атрактивен вариант. Новото М...

На втория ред седалки интегрираната User Interface концепция на BMW Vision Future Luxury е допълнена от два Rear Seat Displays, монтирани в карбонови структури, и демонтиращ се Rear Seat Touch Command Tablet. Те също са свързани с предните дисплеи, както и с услугите на BMW ConnectedDrive.

Две персонални кресла със силно очертани контури създават специфична персонална „комфортна зона”. Сгъваема масичка, разположените под ъгъл Rear Seat Displays, както и твърдия гръб на предните седалки създават много индивидуална атмосфера, изолирана от останалата част на пространството. Фрезованите в дървото на подбрани места светлинни ламели са формално повторение на заобикалящите линии и с топлата си светлина подчертават модерната, уютна атмосфера.

 

BMW M235i Coupe: Прераждане (тест-драйв)

Имаше времена, когато автомобилите бяха малки и леки, а сега... Кросоъвърът Х3 по размери е сравним с първото поколение на Х5, настояща...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com