BMW показа два водородни автомобила

18072
BMW показа два водородни автомобила

Към момента това са развойни автомобили, но компанията бланира да пусне технологията в серийно производство до 2020 г.

От над 15 години BMW Group извършва изследователска и развойна работа по отношение на задвижването с водородна горивна клетка. След договореното през 2013 г. сътрудничество с Toyota Motor Corporation се откриват нови възможности до 2020 г. да стартира вграждането на тестваните компоненти в един Fuel Cell Electric Vehicle (FCEV). Горивната клетка, която превръща водорода в електрическа енергия и водна пара, позволява шофиране с нулеви локални емисии при типичната за марката динамика, висока пригодност за пътувания на дълги разстояния и кратко време за зареждане. С това тя е идеалното допълнение на технологията BMW eDrive.

 

BMW 6 Series Gran Coupe: Без ограничения (тест драйв)

Едва ли има дизайнер, който да иска след неговото творение да се наредят анализатори, маркетолози, инженери и цял куп други специалисти...

В рамките на дните на иновации 2015 за пръв път се представят демонстрационни автомобили със задвижване с водородна горивна клетка, за да може при шофирането им да се покаже потенциала на тази технология.

В дългосрочен план задвижването с водородна горивна клетка ще се превърне в интегрална част от технологията Efficient Dynamics. Така се увеличава и разнообразието в портфолиото от задвижващи системи на BMW Group, което може гъвкаво да се адаптира към различни автомобилни концепции, желания на клиентите, както и законовите изисквания на международните автомобилни пазари. Освен това задвижването с водородна горивна клетка позволява и интегрирането в специфична автомобилна архитектура. По този начин – също като при LifeDrive архитектурата на BMW i автомобилите с eDrive – при бъдещите FCEV се гарантира още по-голяма свобода за иновативни решения по отношение на дизайна и пространствената концепция. 

 

Представеният в Мирамас (Франция) BMW Серия 2 Active Tourer Plug-in хибриден прототип е оборудван с 3-цилиндров бензинов двигател с технология BMW TwinPower Turbo, който задвижва предните колела, високоволтова батерия отпред и електромотор, чиято мощност се подава към задните колела. Резултатът е двойно задвижване – подобно на това при Plug-in хибридния спортен автомобил BMW i8, само че с огледално разположение.

BMW взе голямата награда в „Двигател на годината 2015“

Четирите победи в актуалната надпревара в International Engine of the Year Award доказват категорично компетентността на BMW Group при ...

Високата ефективност на Plug-in хибридното задвижване, възможността за чисто електрическо шофиране, както и спонтанното разгръщане на мощността при работа на електромотора бяха допълнени с уникално за сегмента двойно задвижване. BMW Серия 2 Active Tourer Plug-in хибридният прототип може да изминава чисто електрически до 38 км, ускорява за около 6,5 сек. от 0 до 100 км/ час и има разход на гориво от около 2 л/ 100 км. в ЕС тестови цикъл на EС за Plug-in хибридни автомобили, което отговаря на СО2 емисии под 50 г/км.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com