BMW X5 M и X6 M впрягат 575 „коня“

58073
BMW X5 M и X6 M впрягат 575 „коня“

С новите BMW X5 M и X6 M BMW M GmbH за пореден път поставя стандарти в сегментите на SAV и SAC. Още предишното поколение, при което за пръв път мощният характер на автомобилите на BMW M GmbH бе пренесен върху BMW X моделите с двойно задвижване, впечатляваше с ненадминатата си динамика на управлението. Новите модели извеждат тези свойства до нови висини.

 

Ето го и официално: Новото BMW X5

Когато се появи през 1999 г., BMW обяви X5 за основател на сегмента Sports Activity Vehicle. Но не това е важното. Важното е, че за тез...

Новият M TwinPower Turbo двигател на новите BMW X5 M и BMW X6 M е най-мощният агрегат, разработван някога за моделите на BMW с двойно задвижване. Благодарение на иновативната си технология M TwinPower Turbo със свръхпълнене TwinScroll Bi-Turbo, разположен над двата блока цилиндри изпускателен колектор, VALVETRONIC и директно впръскване на бензина High Precision Injection 4,4-литровият V8 двигател развива максимална мощност от 575 к.с., която е на разположение между 6000 и 6500 об/мин. Това означава повишение на мощността с 4% в сравнение с предишните модели.

 

Още по-убедителен е напредъкът при разгръщането на мощността на новия двигател. Максималният въртящ момент от 750 Нм, който е на разположение в широкия оборотен диапазон от 2200 до 5000 об/мин, е увеличен със 70 Нм, което означава повишение с 10%. В същото време разходът на гориво на новите модели BMW X5 M и BMW X6 M при тестовия цикъл на ЕС е намален с повече от 20% от 13,9 до 11,1 л/100 км, като СО2 емисиите също са намалени с над 20% до 258 г/км. И при двата модела със серийна осемстепенна трансмисия M Steptronic с Drivelogic ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 4,2 секунди. Максималната скорост е ограничена електронно до 250 км/ч.

 

Задава се по-драстична промяна в дизайна на BMW

Няма да е лъжа, ако се каже, че някои модели на BMW е трудно да бъдат различени, гледани отвън. Това е още по-трудно, ако те бъдат глед...

М моделите се различават от BMW X5 и BMW X6 с множество външни модификации на дизайна. Големите въздухозаборници в предната част, страничните хриле с надпис на модела и Air Breather, характерните за М странични огледала с двойни стойки, типичната за М ауспухова система с четири тръби и задният спойлер при BMW X6 M гарантират индивидуално, типично за М излъчване. То се допълва от специфичните за М 20-инчови алуминиеви джанти с гуми с различен размер на предната и задната ос или опционалните ковани 21-инчови М алуминиеви джанти.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com