Audi изпраща 4х4 на Луната

13989
Audi изпраща 4х4 на Луната

Audi влиза в надпреварата за наградата Google Lunar XPRIZE, а тя ще бъде спечелена, ако през 2017 г. Audi Lunar Quattro измина минимум 500 метра на Луната.

Конкурсът Google Lunar XPRIZE е надпревара за покоряване на космоса, адресирана към инженери и предприемачи от цял свят. Финансирането на конкурса е частно и на стойност $30 милиона. За да се спечели, всеки екип трябва да качи своя луноход на Луната, като задачата е устройството да измине най-малко 500 метра и да изпрати висококачествени снимки до Земята.

 

Китайският луноход изследва Луната, въпреки че има повреда

Китайският луноход "Юйту", наричан още "Нефритен заек", продължава да изследва повърхността на Луната, въпреки неразрешения  механ...

Audi AG подкрепя оптимизацията на разработката на единствения немския научен екип, който участва в конкурса Google Lunar XPRIZE, с технологично ноу-хау. В досегашното развитие на конкурса лунохода на немския екип беше отличен с две награди от космически изследователи, които журират надпреварата.

Партньорите се насочиха към територията на Аполо 17, 45 години след последната мисия на НАСА до Луната. Audi подкрепя учените в редица области като quattro задвижването, олекотените конструкции, електромобилността и пилотираното шофиране.

 

Носещата ракета с Audi Lunar quattro трябва да стратира към космоса до 2017 г. Пътешествието в космоса ще продължи около 5 дена. Целта се намира на север от лунния екватор, в близост до локацията от последната пилотирана мисия на НАСА с Аполо 17 през 1972 г. Температурните разлики тук варират до 300 градуса по Целзий.

Това е автономният Audi R8 e-tron

Макар да излезе на екраните преди 11 години, возилото от „Аз, роботът“ все още има силно екранно присъствие. Дедектив Спуун...

Луноходът, изработен предимно от алуминий, е разработен след поредица тестове проведени в австрийските Алпи и Тенерифе. Соларен панел насочва слънчевата светлина към литиево-йонни батерии, които захранват четири Е-главинни мотора. На палубата на кораба са монтирани две стереоскопични камери както и камера за изследване на материал. Теоритичната максимална скорост достига 3,6 км/ч.

Научният екип е създаден в края на 2008, по инициатива на Роберт Бьоме, който работи като ИТ консултант в Берлин. По-голямата част от общо 35-те инженера са от Австрия и Германия. Експерти от три континента, сред които ръководителя на предишната група от НАСА Джак Креншоу от Флорида, работят в екипа.

Състезанието Google Lunar XPRIZE, стартираро с 25 отбора, в момента е в своя финален етап.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com