Audi е готов за Вьортерзее

3628
Audi е готов за Вьортерзее

Тунинг фестът в австрийския град ще бъде увековечен с концепцията Audi TT clubsport turbо.

Този хардкор ТТ е приютил под капака си 5-цилиндров TFSI двигател с обем 2,5-литра. Тайната тук е електрическото турбо, което помага да се генерират страхотните 600 к.с. и 650 Нм. Тези параметри позволяват на ТТ да ускорява до 100 км/ч за 3,6 секунди, спирайки на 310 км/ч. Не по-малко важно е, че само за 2,5 сек автомобилът изминава 16 метра, което е с 6 метра повече в сравнение с автомобил без e-turbo.

 

Audi работи по фаровете на бъдещето

Матричната лазерна технология е базирана на технологията LaserSpot за светлинни източници за дълги светлини, въведени от Audi в произво...

Не се надявайте за TT-RS, оборудван с този двигател, защото това няма да се случи, но развойният шеф Улрих Хакенберг описва технологията като „близка да фазата за серийно производство“."Този електрически задвижван компресор се развърта до максималните обороти много бързо и ще продължи да нагнетява налягане, когато за нормалното турбо има много малко изгорели газове, които да го задвижват. Това позволи на инженерите да пригодят конвенционалното турбо към по-високи зарядни налягания, увеличавайки по този начин мощността на двигателя, докато мигновената реакция на e-turbo осигурява мощно ускорение от ниски обороти."

 

Тежащият 1396 кг Audi TT clubsport turbo concept е оборудван с 6-степенна механична трансмисия, изпращаща мощността към четирите колела. Самите те са с размер 20 цола и са обути с гуми 275/30. Спирането се осигурява от карбонови керамични дискове, които на предната ос са с размер 370 мм.

В сравнение с нормалното ТТ, концепцията е с 14 см по-широка. Отзад виждаме ръчно настройващо се CFRP крило, разработено от Audi Sport TT Cup.

Audi Q7 пристигна предпремиерно в България

Изминаха цели 9 години до момента, когато, в началото на януари тази години, дебютира новото, второ поколение на Audi Q7, след като пър...

Audi ще покаже TT clubsport turbo на изложението във Вьортерзее, което ще се проведе между 13 и 16 май.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com