Audi Q7 пристигна предпремиерно в България

5078
Снимки:

Всички, които искат да го видят на живо, могат да направят това в мобилния шоурум на Audi, намиращ се на п-л „Батенберг“ в София, точно върху постамента на мавзолея. Там автомобилът ще е до 29 април.

Изминаха цели 9 години до момента, когато, в началото на януари тази години, дебютира новото, второ поколение на Audi Q7, след като първото вече има над 500 000 продажби зад гърба си.

Със собственото си тегло от 1995 килограма (във версията 3.0 TDI), новото поколение на Audi Q7 е най-лекият представител на своя клас. Инженерите на Audi са успели да намалят разхода на гориво на новото поколение Q7 с цели 28% при версиите с двигатели TFSI и с 23% при моделите TDI.

Второто поколение на Audi Q7 е отслабнало с 325 кг

След като по-рано днес изтекоха 3 снимки на новото, второ поколение Audi Q7, компанията разпространи официалната информация, от която н...

 

Двигателите на модела бележат колосални постижения в сегмента на големите SUV модели с двойно предаване. Версиите 3.0 TDI с максимална мощност 272 к.с. и 3.0 TFSI с 333 к.с. гарантират на новото Audi Q7 ускорение от 0 дo 100 км/ч в рамките на 6,1 секунди (TFSI) и съответно 6,3 секунди при TDI. Средният разход на гориво на дизеловия V6 възлиза на едва 5,7 л/100 км, което се равнява на емисии от 149 грама въглероден двуокис на километър пробег, а на бензиновия - едва 7.7 л/100 км, съответстващи на 179 грама въглероден двуокис на километър.

Версията Audi Q7 e-tron quattro, която ще бъде представена на пазара малко след премиерата на новото поколение, е първият plug-in хибрид на марката Audi с дизелов двигател. Моделът впечатлява със своята системна мощност от 373 к.с. и сумарен максимум на въртящия момент на хибридното задвижване в размер на 700 Нм. В същото време, Audi Q7 e-tron quattro ще бъде и първият в света дизелов plug-in хибрид с двойно предаване quattro в престижния SUV сегмент от пазара. Средният разход на гориво на хибридната версия (NEDC) е едва 1,7 л/100 км, което се равнява на емисии на CO2 от 50 грама на километър. Един пълен заряд на акумулаторните батерии е достатъчен за изминаването на впечатляващия пробег от 56 километра.

 

Новото Audi Q7 демонстрира високи стандарти и в областта на ергономичната концепция, инфоразвлекателните системи, мобилната комуникация и електронните системи за подпомагане на водача. Клиентите на този модел ще могат да разчитат както на втората генерация модулна инфоразвлекателна платформа, така и на виртуалното контролно табло на Audi. Новият, изцяло конструиран за управление на функциите с докосване управляващ модул на системата MMI, с голям сензорен панел, превръща управлението на функциите в автомобила в детска игра.

Това е предвестник на следващия Audi A6 Allroad

Миналият месец, по време на изложението в Женева, Audi представи Prologue Avant Concept, а сега, по време на Шанхай мотор шоу, компания...

 

Audi предлага още едно авангардно технологично решение като допълнително оборудване: системата за завиване на четирите колела. Нововъведението All wheel steering увеличава динамиката на шофирането и комфорта чрез допълнително  управление на задната ос. При ниски скорости се характеризира с повишена маневреност. Задната ос завива в противиположна посока на предната ос, за да бъде намален ъгълът на завиване. При високи скорости осите завиват в една посока и се подобряват динамиката и стабилността на автомобила.

Audi Q7 е вече в предварителна продажба в дилърската мрежа на Аudi в цялата страна. Цената на базовия модел с дизелов двигател 3.0 TDI е 121 597 лв. (62 171 евро) с ДДС.

Снимки: Христо Петров

Подробности за двигателите на новото Audi A8

Audi е в процес на трескаво развитие на следващото поколение на флагмана си A8, като вече има яснота за двигателната гама на бъдещия мо...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com