Audi Prologue демонстрира новия дизайнерски език на марката

44409
Снимки:

Дългоочакваният концептуален Prologue най-после бе разкрит, за да ни покаже в каква посока ще поеме дизайнът на марката. Prologue е елегантно купе, което е малко по-късо от А8.

Audi отново подсказа за A9 concept

Audi разпространи кратко видео, с което отново ни подсказва, че трябва да очакваме изложението в Лос Анджелис с нетърпение. Там, на 18 ...

Тъй като автомобилът е предназначен само като демонстрация на намерения, може да се спори дали гигантската радиаторна решетка, позиционирана по-ниско от тази при серийните модели, ще бъде възприета в бъдеще. Тя е заобиколена от Matrix лазерни фарове (за тях съмнение няма), матово черни предни спойлери и агресивни въздуховоди в отвора в долната част на бронята, ръбът на която играе роля и на сплитер.

 

Отзад ситуацията е още по-елитарна и изчистена, като тук основният акцент са 3D стоповете. Те са с много чисти форми, като двата блока са свързани от алуминиева лайсна, както и от тънка светлинни „лайсна“ над нея. Любопитното е, че в профила не се забелязват традиционните дръжки на вратите. Вместо това те се отварят при допир.

 

Това са обновените Audi Q3 и RS Q3

В средата на жизнения цикъл на моделите (дебютира през 2011 г.), Audi пуска фейслифт на Q3 и RS Q3, които идват не само с обновен дизай...

И докато екстериорът е изключително стилен, интериорът е прекалено дигитален, прекалено елитарен, студен дори. За материалите е излишно да се говори, тъй като високото качество личи от километри. Дигитализирането на всичко сякаш вади душата на автомобила. Да, това в серийно производство няма да бъде внедрено (поне не всичко, и поне не в скоро време), но е ясна посоката, в която ще се върви. Приборното табло и централната конзола са дигитализирани, но още по интересно е, че на мястото на традиционния капак на жабката сега имаме дигитален екран за пътника, на който той може да следи всевъзможни данни, свързани с пътуването, да се свързва с външния свят или да се забавлява. Автомобилът дори се обслужна от „иконом“, който разпознава водача по неговия мобилен телефон, след което автоматично настройва шофьорската седалка, климатика, радиото и навигацията според предпочитанията му. Технологичната демонстрация е изведена до такова ниво, че дори подглавниците на задните две места се повдигат, когато на седалката седне човек.

Задвижването на Prologue се осигурява от би-турбо 4,0 TFSI V8 двигател, който генерира 605 к.с. и 750 Нм. Той е свързан към 8-степенна tiptronic трансмисия и quattro задвижване, позволяващи купето да се ускори до 100 км/ч за 3,7 секунди.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com