Aston Martin изригна с бруталния Vulcan

41217
Снимки:

Вулканичното творение ще бъде произведено в тираж от само 24 бройки, проектирани за използване единствено на писта.

Чудовището, наречено Vulcan, е предназначено за пилотиране единствено на писта, където да се изправи срещу най-добрите в бранша. На Vulcan ще могат да се порадват първо посетителите на започващия другата седмица автомобилен салон в Женева.

 

И Aston Martin DP-100 Vision атакува Gran Turismo 6

Днес, по време на Фестивала на скоростта в Гудууд, бе представен Aston Martin DP-100 Vision Gran Turismo, чийто виртуален дебют в Gran ...

Тъй като автомобилът е предназначен за пистата, неговият монокок е карбонов, а масивната решетка е вградена в предния сплитер. Това ще се хареса на едни, на други не, но всеобщо е мнението, че това е най-бруталният Aston Martin, създаван някога.

 

Задвижването идва от атмосферния 7,0 V12, генериращ в този случай над 800 к.с. Спецификациите се пазят за „Палекспо“, но е ясно, че диференциал с ограничено приплъзване и 6-степенна секвенциална кутия ще трябва да се справят с цялата тази мощ, която ще се стоварва върху задните колела. От Aston потвърдиха, че автомобилът разполага със съотношение мощност-маса, което е по-добро отколкото на GTE състезателните автомобили, участващи в FIA World Endurance Championship.

 

Aston Martin DB10 за Джеймс Бонд в „Спектър“

Вчера, 5 декември, в Pinewood Studios в Лондон, се състоя представянето на актьорския състав за новия 007, бе разкрито името на лентата...

Освен зверския двигател, Vulcan разчита на специално създадено за него окачване с регулируеми амортисьори и анти-рол барове. Пилотът може да разчита на регулируема ABS система, както и на променлива система за тракшън контрол. За укротяване на звяра се грижат Brembo дискове с размер 380 мм отпред и 360 мм отзад.

 

Всеки от 24-та собственици на Vulcan ще бъде инструктиран от Дарън Търнър, пилот на Aston Martin Racing. За да се научат как да пилотират Vulcan, те ще преминат през специален курс, който ще ги качи зад воланите наV12 Vantage S, One-77 и състезателния Vantage GT4.

 

Aston Martin представи V12 Vantage S Roadster

Определен като най-бързият и потентен роудстър, който компанията е представяла до момента, моделът върви по следите на V12 Vantage S Co...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com