AMG Sport се нарича новата моделна линия на Mercedes

27357
AMG Sport се нарича новата моделна линия на Mercedes

Спортният бран от Афалтербах наскоро обяви, че очаква до края на годината да продаде над 40 000 автомобила, а целта е да дублита тази цифра към края на 2017 г.

Компанията Mercedes-Benz потвърди официално появата на нова „спортна“ моделна гама, която ще бъде наречена AMG Sport. Първият модел, който ще бъде представен, е C-Class с индекс 450 AMG. Този модел ще застане между C400 и C63 AMG. Премиерата на модела ще се състои по време на автомобилния салон в Детройт през януари. Това е заявил Тобиас Моерс, шеф на AMG, пред британското Autocar.

За появата на гамата AMG Sport, която ще се конкурира с S-гамата на Audi и BMW M Performance, стана известно през май 2014 г. Тогава стана известно, че именно с С450 ще започне всичко. Моделът ще се задвижва от битурбо 3-литров V6 двигател с мощност около 333-367 к.с.

Страхотни фарове за обновения Mercedes CLS 2015

Голямата новост при фейслифта на CLS се крие в Multibeam LED фаровете. Те са снабдени с 24 индивидуално контролирани светодиода, които ...

Предполага се, че подобен автомобил може да се конкурира с Audi S4, оборудван с 3-литров мотор с 333 к.с., както и с BMW 335i с пакет M Performance.

Моерс на уточнява какви ще са другите модели. Autocar обаче предполага, че Sport версия ще получи почти всеки модел от гамата на Mercedes, включително хечбекът A-Class, седанът CLA, компактният кросоувър GLA, роудстърът SLC (преименуваният SLK), кросоувърът GLC (бивш GLK), семейство E-Сlass, всъдеходът GLE (екс-ML) и модификацията му Coupe, както и купето SL.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com