1,0-литровият EcoBoost на Ford с 8-и „Оскар“

15722
1,0-литровият EcoBoost на Ford с 8-и „Оскар“

Агрегатът бе отличенза осми път в рамките на 4 години. 3-цилиндровият мотор оглавява своята категория на наградите „Световен двигател на годината“.

За четвърта поредна години 1,0-литровият EcoBoost двигател на Ford бе провъзгласен за „Най-добър двигател под 1,0 литър“. Той е обявен за победител в категорията си, въз основа на своите отзивчивост, динамика, икономичност, рафинираност и технологии – от жури от 87 автомобилни журналисти от 35 държави. Миналата година 1,0-литровият EcoBoost стана първият двигател, обявен за големия победител в „Световен двигател на годината“ три поредни пъти, а през 2012 г. бе обявен за „Най-добър нов двигател“.

Десет модела в Европа са оборудвани с 1,0-литровия EcoBoost двигател. Един от всеки пет нови Ford автомобила, продадени в Европа през 2014 г., са с този агрегат, вкл. два от всеки пет автомобила Fiesta*. Ford проучва също и иновативен нов подход за деактивиране на единия цилиндър, което ще помогне за по-нататъшни подобрения.

Ford произведе 5-милионния EcoBoost

През 2009 г. Ford произведе 14 439 бройки от всепризнатия днес турбо двигател. Година по-късно, през 2010, първата пълна година на...

В сътрудничество с партньорите си Schaeffler Group, Ford работи по тестването на нов двумасов маховик, който дава възможност за деактивация на цилиндър при по-широка гама натоварване и обороти на двигателя, същевременно минимизирайки нивата на шум и вибрации. Пътните тестове с работещ прототип в Европейския изследователски и иновационен център в Аахен, Германия, показва допълнителни подобрения в икономичността до 6%.

Наличен със 100, 125 и 140 к.с., 1.0-литровият EcoBoost се произвежда в заводите на Ford в Кьолн, Германия и Крайова, Румъния и вече се предлага в 72 страни по света. Досега двигателят е бил награждаван с Международната награда Паул Пийч за технологични иновации в Германия, отличието Dewar Trophy на Кралския автомобилен клуб във Великобритания и Breakthrough Award на списание Popular Mechanics в САЩ. Ford е и първият автомобилен производител, спечелил приза на Ward за един от 10-те най-добри 3-цилиндрови агрегати.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com